8 Beste Parfums Gelijkwaardig aan Chanel No 5

8 Beste Parfums Gelijkwaardig aan Chanel No. 5

Als je informeert naar het meest bekende parfum uit de geschiedenis met iemand die geen kennis heeft van geuren, hoor je bijna altijd dezelfde naam:

Chanel No. 5.

Chanel No. 5 vierde vorig jaar haar 100-jarig bestaan en definieert voor velen wat mode is, in een eenvoudige glazen fles. Er zijn talloze artikelen geschreven over waarom het een favoriet bij zoveel vrouwen is, en de meeste parfums kunnen alleen maar dromen van zo’n status.

De geur wordt omschreven als bloemig maar fris, met extra houtachtige en poederachtige ondertonen.

Je zou denken dat er geen vervanging is voor een dergelijk parfum. Ik heb echter alles afgestruind en 7 ongelooflijke geuren ontdekt die vergelijkbaar zijn met Chanel No. 5. Van prijzig tot zeer goedkoop, deze lijst staat vol met parfums die je moet proberen als je fan bent van Chanel No. 5.

Onder de 5 Euro

Cassandra Jeanne Arthes

 • Topnoten van Aldehyden en Fruitige Noten
 • Hartnoten van Ylang-Ylang en Roos
 • Basisnoten van Hout en Muskus

Guerlain Shalimar

 • Topnoten van bergamot, citroen, citrus, mandarijn en ceder
 • Hartnoten van Iris, jasmijn, patchouli, vetiver en roos
 • Basisnoten van vanille, wierook, musk, leer, opoponax, tonkaboon, sandelhout en civet

Givenchy L’interdit

 • Topnoten van peer en bergamot
 • Hartnoten van oranjebloesem, tuberoos en sambac jasmijn
 • Basisnoten van vanille, patchouli, ambroxan en vetiver

Yvresse By Yves Saint Laurent

 • Topnoten van perzik, abrikoos, nectarine, karwij, munt en anijs
 • Hartnoten van roos, anjer, viooltje, kaneel, lychee, rozenolie, jasmijn, iris en lelietje-van-dalen
 • Basisnoten vanamber, eikenmos, benzoë, vanille, patchouli, cederhout, styrax, kokosnoot, musk en vetiver

Robert Piguet Baghari

 • Topnoot is duidelijk Aldehyden
 • Hartnoten van Bulgaarse Roos en Jasmijn
 • Basisnoten van Muskus, Amber en Vanille

Caleche By Hermes

 • Topnoten van neroli, citroen, bergamot, cipres, oranjebloesem en mandarijn
 • Hartnoten van ylang-ylang, gardenia, roos, iris, jasmijn en lelietje-van-dalen
 • Basisnoten van eikenmos, vetiver, sandelhout, cederhout, amber, musk en tonkaboon

Calandre by Paco Rabanne

 • Topnoten vanaldehyden, citrusachtige bergamot en groene noten
 • Hartnoten vanlelietje-van-dalen, hyacint, liswortel, geranium en jasmijn
 • Basisnoten van eikenmos, vetiver, sandelhout, musk en amber

Liu by Guerlain

 • Topnoten van aldehyden
 • Hartnoten van vanille, iris, en witte bloemen
 • Basisnoten van rozemarijn en hout

1. Guerlain Shalimar Eau De Parfum

Guerlain Shalimar Gelijkwaardig aan Chanel No. 5

De bekende Shalimar Gardens in Kashmir zijn de inspiratie voor de Guerlain-geur Shalimar. Omdat ze zijn gemaakt door de Mughal-keizer Jahangir voor zijn koningin Noor Jahan, blijft de geschiedenis van deze tuinen ononderbroken.

Deze Chanel No. 5 vervanger vertrouwt op de bloemige, romantische en warme componenten en is geïnspireerd door de genegenheid die in de aanleg van de tuinen en hun schoonheid is gestopt.

De topnoten van de geur, waaronder bergamot, citroen, citrus, mandarijn en ceder, zijn fruitig en citrus-achtig. Iris, jasmijn, patchouli, vetiver en roos zijn enkele van de delicate bloemen die in de middelste noten voorkomen.

Klassieke zoete noten zoals vanille, wierook, musk, leer, opoponax, tonkaboon, sandelhout en civet vervolledigen de basisnoten.

Ik ben dol op hoe het aroma zich ontwikkelt van een frisse, citrusachtige uitbarsting tot een zoete, bloemige en vanille-zware aura. Je kunt dit net zo goed naar een feest dragen als naar een werkplek.

2. Givenchy L’interdit Women

Givenchy L interdit geinspireerd door chanel no. 5

Een van mijn favoriete Franse luxemerken is Givenchy. Ik ben nooit verder gegaan dan hun kleding en accessoires, maar hun parfums worden vrij goed herkend. Dus toen ik op zoek was naar een Chanel No. 5-geïnspireerde geur, was dit het ideale moment om L’interdit te proberen!

Peer en bergamot vormen de topnoten, die fruitig en ongecompliceerd zijn. Oranjebloesem, tuberoos en sambac jasmijn zijn opgenomen in de middelste noten, die bloemig zijn. Vanille, patchouli, ambroxan en vetiver vormen de warme basisnoten.

Voor wie op zoek is naar een tijdloze en betrouwbare geur, is de combinatie van de witte bloemen met de houtachtige, verouderde patchouli en vetiver ideaal. Deze geur is precies wat je wilt als je een geur wilt die niet veel aandacht vereist.

Zelfs visueel, met een eenvoudige transparante glazen fles, denk ik dat het vergelijkbaar is met Chanel No. 5.

3. Yvresse By Yves Saint Laurent

Yvresse By Yves Saint Laurent lijkt op chanel no. 5

Zie je jezelf graag als een complexe vrouw? Iemand met veel lagen?

Nou, zelfs als je dat niet doet, is het onwaarschijnlijk dat je niet verliefd zult worden op deze bombastische Chanel No. 5-kloon van Yves Saint Laurent.

De fruitige topnoten klinken als een smoothierecept, met perzik, abrikoos, nectarine, karwij, munt en anijs. De hartnoten introduceren wat bloemen met roos, anjer, viooltje, kaneel, lychee, rozenolie, jasmijn, iris en lelietje-van-dalen.

Tot slot bestaan ​​de basisnoten uit amber, eikenmos, benzoë, vanille, patchouli, cederhout, styrax, kokosnoot, musk en vetiver. Styrax is een bloemige en houtachtige hars. Naast eikenmos, ceder en patchouli voegt deze geurnoot een perfect houtachtige en rokerige geur toe aan het parfum.

Dankzij de bloemige noten werkt Yvresses voor de dag en dankzij de houtachtige tonen voor de nacht.

Als je echter van rustige parfums houdt, is deze specifieke geur misschien niet voor jou. Ik zou het omschrijven als een eau de cologne zoals Chanel No 5 die zijn noten schreeuwt in plaats van fluistert!

4. Robert Piguet Baghari

Robert Piguet Baghari chypre chanel no 5

Ja, ook deze heeft veel weg van Chanel No. 5, maar tegelijkertijd ook weer niet.

Baghari begint meteen een stuk harder en kouder. Bijna een beetje te veel op de neus. Na verloop van tijd wordt het echter meer zoals de verpakking – Warme zachte tonen met een koele verhevenheid. Het doet veel mensen denken aan oude en vergeten tijden.

Baghari van Robert Piguet is een Amber Bloemige geur voor dames. De topnoot is duidelijk Aldehyden. Vervolgens gaat het over in hartnoten van Bulgaarse Roos en Jasmijn. Daarna blijven de basisnoten van Muskus, Amber en Vanille over.

Al met al is Baghari een oranje chypre met een opmerkelijke “noir” ader. Een compositie van zeldzame schoonheid die opvalt door zijn majestueuze uitvoering. Of je het nu leuk vindt of niet, dit is iets dat iedereen zou moeten proberen om beter te begrijpen wat meesterschap is in parfumerie. Bravo Aurelien Guichard!

5. Calèche By Hermès

Caleche By Hermes ruikt naar chanel no. 5

Calèche werd in de jaren 60 – 60 jaar geleden – door Hermès ontwikkeld. Het feit dat het vandaag de dag nog steeds op de markt is en geliefd is bij parfumliefhebbers, getuigt echter van zijn sierlijke tijdloosheid.

De topnoten bestaan uit aldehyden naast citrusopeners, zoals neroli, citroen, bergamot, cipres, oranjebloesem en mandarijn. De hartnoten introduceren een scala aan bloemen, met ylang-ylang, gardenia, roos, iris, jasmijn en lelietje-van-dalen.

Ten slotte zijn de houtachtige basisnoten eikenmos, vetiver, sandelhout, cederhout, amber, musk en tonkaboon.

Een flinke lijst, toch?

Ondanks de schijnbaar complexe lagen, componeert deze Chanel No. 5 knock-off een samenhangend verhaal van een frisse fruitige opening, gevolgd door poederige, bloemige zachtheid en een natuurlijke rokerige, houtachtige basisgeur.

Dit parfum blijft lang hangen, zowel op stof als op de huid. Ik zou dit ten zeerste aanbevelen als een elegant en verfijnd parfum zoals Chanel No. 5, vooral voor mijn volwassen lezers!

6. Calandre by Paco Rabanne

Calandre by Paco Rabanne lijkt op chanel no. 5

Ik ontdekte Paco Rabanne op een luchthaven, toen ik een willekeurige taxfree parfumwinkel bezocht. Hoewel ik van de naam had gehoord, had ik de geuren nog niet eerder geprobeerd.

Gelukkig heeft die luchthaven me kennis laten maken met dit tijdloze merk en ook met een stijlvol Chanel No. 5-alternatief.

Calandre is een bloemige aldehyde geur. De notensamenstelling begint met aldehyden, citrusachtige bergamot en groene noten. Bloemen worden sterk geïntroduceerd in de hartnoten met roos, lelietje-van-dalen, hyacint, liswortel, geranium en jasmijn.

Tot slot bestaan de basisnoten uit eikenmos, vetiver, sandelhout, musk en amber.

Als je nieuw bent met parfums, kun je je afvragen, wat is een aldehyde?

Welnu, aldehyden verwijzen naar geuren die een zeepachtige, frisse geur hebben – vergelijkbaar met verse was! Het is een zuivere noot die zeker zowel overdag als in de hete zomermaanden geweldig zal ruiken, wanneer het verfrissend zal zijn voor de zintuigen.

7. Liu by Guerlain

Liu by Guerlain ruikt bijna hetzelfde als chanel no. 5

Hoewel het te simpel zou zijn om deze compositie te omschrijven als een rechttoe rechtaan kruising tussen Chanel No. 5 en de originele Shalimar, zijn er ongetwijfeld sterke elementen van beide te vinden in deze parfum.

De opening is alle aldehyden van de sprankelende champagne variëteit. Het is een uiting van zo’n weelde en zelfvertrouwen dat zelfs de vertrouwdheid van bijna negentig jaar het plezier ervan onverminderd laat.

Wat volgt is echter verrassend, niet de gebruikelijke bloemenexplosie die je zou verwachten. In plaats daarvan krijgen we een uitgeklede versie van de gelijknamige, weelderig omhullende vanillesignatuur van het huis: wat ik een ‘Guerlainette’ zou kunnen noemen.

Vervolgens komen de bloemen: gedroogde rozenblaadjes, iris en eikenmos.

Dan een kruidige draai, rozemarijn is prominent aanwezig, maar ik ruik ook hartige elementen die enigszins onduidelijk zijn gemaakt door een zeer complexe compositie.

Dit parfum is perfect voor de vrouw die alles al heeft.

8. Cassandra Jeanne Arthes

Cassandra Jeanne Arthes goedkope chanel no. 5

Ik ben echt dol op het assortiment van Jeanne Arthes. Cassandra eau de parfum is een zeer verfijnde en stijlvolle geur al zijn er ook een hoop mensen die een hekel hebben aan deze geur.

Goed om te weten dat dit geurtje te krijgen is voor minder dan 5 euro!

De topnoten zijn Aldehyden en Fruitige Noten, een lekkere zeepige opening dus. De hartnoten zijn Ylang-Ylang en Roos, zoals we die ook kennen van Calèche en, uiteraard, Chanel No. 5. De basisnoten zijn Houtachtige noten en Muskus.

Voor volwassen vrouwen is het mysterieus en elegant. Het beste te gebruiken ’s nachts en op koude dagen.

Chanel No. 5 FAQ

1. Wat zijn de noten in Chanel No. 5?

De topnoten zijn gemaakt van aldehyden, Ylang-Ylang, bergamot, neroli en perzik. De bloemen in het midden zijn iris, roos, jasmijn en lelietje-van-dalen. De basisnoten bestaan uit sandelhout, vanille, vetiver, eikenmos en patchouli.

2. Wanneer moet ik Chanel No 5 dragen?

Chanel No. 5 is geschikt voor zowel overdag als ’s nachts, maar als houtachtig parfum is het beter voor de herfst- en winterseizoenen.

3. Hoe lang gaat Chanel nr. 5 mee?

Het is een vrij langhoudende parfum. Hoewel het misschien niet de hele dag meegaat, gaat het zeker tot 6 uur mee op de kleren en misschien iets minder wanneer het op de huid wordt aangebracht.

Gerelateerde berichten