Vergelijk meer dan 5.000 parfums!
 

Drie tips om je parfum langer te laten ruiken

Een luchtje opbrengen doen we vooral om lekker te ruiken. Helaas blijft de lucht van een parfum niet altijd lang hangen en moet je halverwege de dag opnieuw een luchtje opdoen. Dit hoeft niet altijd, er zijn namelijk manieren om langer van de geur te genieten. En als je weet welke parfum jouw favoriet is, dan kun je eenvoudig je parfum online vergelijken.

Eerst parfum, dan pas kleding
Als je de parfum alvast opdoet voor je je kleding aandoet, is het effect groter. Dit komt omdat het luchtje het beste op de huid aangebracht kan worden en niet op je kleding. Behalve dat de geur minder goed blijft hangen in je kleding, kan het ook nog eens vlekken veroorzaken die er niet meer uitgaan. Een dubbele winst dus. Wil je dat je kleding lekkerder ruikt, dan zou je kunnen overwegen om je luchtje in een hanger te doen in je kledingkast. Als je van een sterke geur houdt, kies dan ook een parfum met een sterke geur. Daarmee wordt het effect van een langdurige lekkere lucht ook groter.

De hoeveelheid parfum die je opbrengt is afhankelijk van je huidtype. Hoe droger je huid, hoe meer je op moet brengen voor het beste resultaat. Je kunt je dus voorstellen dat je huid verzorgen met een goede bodylotion al kan helpen.

Daar waar je je hartslag voelt
Parfum breng je bij voorkeur aan op je puls punten. Dit zijn de punten op je lichaam waar je je hartslag kunt voelen en je aderen aan de oppervlakte liggen, bijvoorbeeld achter je oorlellen, op je slaap of aan de binnenkant van je knie, elleboog of pols. Als je sprayt op ongeveer twintig centimeter van je lichaam, dan heb je een groter bereik. Breng overigens niet op al je puls punten parfum aan, overdaad schaadt! Breng nooit te veel parfum op. Als je parfum vergelijkt met eau de toilette of eau de cologne, dan bevat parfum een vele malen hoger percentage essentiële oliën. Van parfum heb je dus minder nodig voor een goed resultaat.

Het klinkt logisch, maar hoe meer parfum je opbrengt, hoe meer en hoe langer je het ruikt. Toch is het beter om niet te overdrijven. Wat ook kan helpen om de lucht van een parfum langer te ruiken is andere producten van dezelfde lijn te kopen. Meestal heb je van een parfum ook een douchegel of bodylotion. Als je deze met de parfum combineert, ruik je langer en meer naar je favoriete luchtje.

Sprayen is beter
Parfum opbrengen vergt enige handigheid. Het makkelijkst is het om parfum te kopen in een flesje met een spray. Dit is niet alleen eenvoudiger aanbrengen, parfum met een spray blijven ook nog eens langer goed. Omdat je deze niet open hoeft te maken, blijft de geur beter intact. Onder invloed van hitte, licht en lucht wordt de geur in een flesje namelijk steeds minder sterk. Is een parfum ouder dan anderhalf jaar? Dan is het hoogstwaarschijnlijk de lucht kwijt.

Hoe leuk parfumflesjes ook staan in je vensterbank, dit is niet de beste plek om ze te bewaren. Misschien kun je lege flesjes sparen, die je tentoon kunt stellen. Wil je een parfum altijd bij je hebben, zorg er dan voor dat het zo min mogelijk wordt blootgesteld aan de warmte of de zon. Dit kan bijvoorbeeld door de parfum in zijn originele verpakking (het doosje) te laten. De parfum blijft zo donker bewaard en houdt langer zijn werking. Bovendien kun je gedurende de dag af en toe sprayen, als je hem in je tas bewaart.