Vergelijk meer dan 5.000 parfums!
 

Vier belangrijke dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een trouwparfum

Je hebt de jurk, de schoenen en het bruidsmeisje – maar heb je jouw geur al uitgekozen? De neus is één van de sterkste zintuigen als het gaat om herinneringen ophalen. Als de geur van lavendel je direct naar je oma’s woonkamer brengt, of de geur van de zee doet denken aan de kindertijd reizen naar Spanje, dan weet je wat er wordt bedoeld.


Blijf trouw aan jezelf
Ging je voorheen altijd gaan voor een frisse en schone citrus, of voel je je meer comfortabel in sandelhout en muskus? Als je kiest voor iets nieuws op je trouwdag, vergeet dan niet dat je als jezelf wilt voelen – dus ga voor iets wat lijkt op wat je gewoonlijk draagt.

Overweldig je neus niet
Je kunt alleen maar een paar parfums testen voordat je je gevoel van geur verliest, dus probeer niet meer dan vier tegelijk. Gooi de tester kaartjes weg en spuit de parfum op je huid (geuren kunnen variëren van persoon tot persoon) en laat het zich voor een uurtje ontwikkelen om te zien hoe de geur werkelijk ruikt.

Denk aan de bloemen
Jouw bruidsboeket zal er niet alleen mooi uitzien – het kan goed een sterke geur van zichzelf zijn, vooral als deze is samengesteld uit rozen of fresia’s. Als je je zorgen maakt over een overdreven geur, wacht dan met het toepassen van je parfum tot de receptie.

De verloofde
Geef je verloofde een kans om jouw nieuwe geur nog voor de bruiloft te ruiken. Mannen en vrouwen kunnen verschillende opvattingen over geuren hebben – terwijl basilicum en citroen chique kunnen ruiken, kan het hem doen denken aan zijn moeder of aan een vers-schoongemaakt kleedkamer. Laat je jurk en niet je parfum hem verrassen bij het altaar.