Tobacco Vanille vs Portrait of a Lady - De Ultieme Geurvergelijking

Tobacco Vanille vs Portrait of a Lady – De Ultieme Geurvergelijking

Tobacco Vanille van Tom Ford en Portrait of a Lady van Frédéric Malle zijn beide populaire geuren die bekend staan om hun luxueuze en verfijnde aroma’s. Hoewel ze beide tot de categorie oriëntaalse parfums behoren, hebben ze ook duidelijke verschillen die het interessant maken om ze met elkaar te vergelijken.

Tobacco Vanille van Tom Ford

Tobacco Vanille tom ford - De Ultieme Geurvergelijking

Laten we eerst kijken naar Tobacco Vanille van Tom Ford. Deze geur werd in 2007 geïntroduceerd en is sindsdien een favoriet geweest van veel parfumliefhebbers. Het is een houtachtig, kruidig parfum met topnoten van tabakblad en specerijen, hartnoten van tonkaboon en vanille en basisnoten van gedroogd fruit en hout. De geur is warm en rijk en doet denken aan de luxe en de sfeer van een privéclub.

Wist je dat? Tom Ford heeft samengewerkt met de bekende parfumeur Yves Cassar om zijn geuren te creëren. Cassar heeft ook aan vele andere populaire geuren gewerkt, waaronder Dior Homme, Giorgio Armani’s Acqua di Gio, en Calvin Klein’s CK One.

Portrait of a Lady van Frédéric Malle

Portrait of a Lady van Frédéric Malle geurvergelijking

In tegenstelling tot Tobacco Vanille is Portrait of a Lady van Frédéric Malle een bloemig, houtachtig parfum met topnoten van framboos en Turkse roos, hartnoten van patchouli en vetiver en basisnoten van sandelhout en vanille. Hoewel het ook een oriëntaals parfum is, is het minder kruidig en meer bloemig dan Tobacco Vanille. Het is genoemd naar de roman “The Portrait of a Lady” van Henry James en is bedoeld om de geest van de onafhankelijke en vastberaden hoofdpersoon, Isabel Archer, op te roepen.

Wist je dat het merk bekend staat om het werken met bekende parfumeurs in plaats van in-house parfumeurs. Dit betekent dat Frédéric Malle samenwerkt met externe parfumeurs om hun geuren te creëren, in plaats van dat ze hun eigen parfumeurs in dienst hebben. Dit leidt tot een divers aanbod aan geuren en stijlen, omdat elke parfumeur zijn eigen unieke stijl en visie op parfum heeft.

Vergelijking

Beide geuren zijn gepresenteerd in opvallende flessen die ontworpen zijn door hun respectievelijke merken. De fles van Tobacco Vanille is een elegant, rechthoekig ontwerp met een donkerbruine kleur en gouden details, terwijl de fles van Portrait of a Lady een meer rond, vrouwelijk ontwerp heeft met een roze kleur en zilveren details.

Hoewel beide geuren zijn ontworpen om een luxueuze en verfijnde indruk te maken, zijn ze wel op verschillende manieren gericht op hun doelgroepen. Tobacco Vanille is meer gericht op mannen en heeft een warmere, kruidigere geur die doet denken aan tabak en specerijen. Portrait of a Lady is meer gericht op vrouwen en heeft een bloemigere, vrouwelijkere geur die doet denken aan rozen en vanille.

In termen van duurzaamheid zijn beide geuren ook verschillend. Tobacco Vanille heeft een redelijk lange houdbaarheid en kan de hele dag door ruiken, terwijl Portrait of a Lady minder duurzaam is en na een paar uur de geur kan verliezen. Dit kan echter ook afhangen van de huid van de drager en hoe goed de geur op de huid blijft hangen.

Conclusie

Al met al zijn Tobacco Vanille van Tom Ford en Portrait of a Lady van Frédéric Malle beide prachtige geuren met hun eigen unieke kenmerken en doelgroepen. Als je op zoek bent naar een luxueus, kruidig parfum met een houtachtige geur, dan is Tobacco Vanille wellicht iets voor jou. Als je echter op zoek bent naar iets bloemigs en vrouwelijks, dan kan Portrait of a Lady een goede optie zijn. Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen welke van deze twee geuren het beste bij je past.

Kenmerk Tobacco Vanille Portrait of a Lady
Topnoten Tabaksblad en specerijen Aardbei en Turkse roos
Middelste noten Tonkaboon en vanille Patchoeli en vetiver
Basisnoten Gedroogd fruit en hout Sandelhout en vanille
Doelgroep Mannen en Vrouwen Vrouwen
Duurzaamheid Lange houdbaarheid Minder houdbaar

Gerelateerde berichten